2014. április 1., kedd

Medvehagymás pogácsa


Medvehagymás pogácsa
(vajas pogácsám receptjéből)


50 dkg lisztet elmorzsolok 25 dkg margarinnal.

Egy dl langyos! tejben kis cukorral felfuttatok 4 dkg élesztőt.

A liszthez hozzáadok egy csapott evőkanál sót,
2 dl tejfölt, egy egész tojást,
és ha az egészet összekevertem,
hozzáadom a felfutott élesztőt.

Kinyújtom téglalap alakúra,
hajtogatom, aztán letakarva
 kelesztem két órát,
közben még kétszer hajtogatom.
Mindig ugyanabban a sorrendben,
nyújtás közben a tésztát nem forgatom el.

Most az aprított, olívaolajos medvehagymát
az első hajtogatás előtt kicsit szétkentem rajta,
majd a második hajtogatás előtt is.
Nem kell sok rá!

Nem túl vékonyra nyújtom szaggatás előtt,
vajazott, lisztezett tepsibe teszem.
Tetejét tojással megkenem,
szórok rá szezámmagot, ami el is hagyható.








Nincsenek megjegyzések: